Thursday, April 12, 2012

menjadi ke program turun berat badan masa cuti?

ok.. semalam as ada cerita,biasanya bila hari cuti, memang payah kita nak berdiet? untuk turun berat badan? iye ke?
semalam hari cuti kan,mmm... mama as semalam pagi-pagi dah sediakan kami sekeluarga sarapan nasi goreng dan ikan goreng. sedap nyaaa.. tapi as dan hubby alhamdulillah,semalam kami tetap breakfast dengan shake herbalife, perasa tropical fruit, sedaaappp...
abis tu as tak makan ke nasi goreng?
makan as mkn 3 sudu jer.. sebab perut dah penuh ngan shake, itu pun as ambil pas 3 jam shake.
tengahari,kami plan masak mee bandung muar, huhuhuhu... sedapkan, tapi waktu lunch as ambil shake juga,kali nie lagi sedap tropical fruit shake mix with banana n manggo sunquick. MasyaAllah.. sedap sangat, kenyang sangat,dah lepas 2 jam as ambil 2 sudu mee bandung. untuk dinner pun macam tu, 3 sudu mee bandung,itu pun pukul 6 petang, dalam pukul 7.30, as ambil roti 2 keping, beberapa keping biskut dan air milo.
banyak kan kalori as ambil semalam,jadi as mesti buat aktiviti yang boleh bakar balik kalori yang as ambil, semalam, seharian as mengemas,menyusun atur barang-barang.selain tu bila as makan berat, as akan makan omega 3 dari herbalife 2 biji dan as akan minum tea mix dan air masak banyak-banyak.itu untungnya as ikuti program shape work herbalife.. so kalau ada yang berminat jangan lupa pm as di fb k.
so kat sini as letak kan plan diet as semalam.

No comments:

Post a Comment